Våra släpvagnar fixar det mesta när bagageutrymmet inte räcker till. Från höstens lövhögar till virke som behöver komma hem från byggvaruhuset.

För att du alltid ska känna dig trygg och säker när du hyr släp hos oss ser vi till att alla släp regelbundet genomgår service av specialister. Och materialen i släpens alla delar är utformade för att klara tuffa tag. Allt för din trygghet och säkerhet. Hyr släp från tre timmar eller så länge du behöver.

Köra med släp

Tänk på att den rekommenderade hastigheten när du ska köra med släp är 80 km/h. Kör du fortare riskerar du att få sladd på släpet vilket gör att både släp och bil kan kana av vägen och välta. Tänk också på att det du upplever som ett litet gupp i bilen blir många gånger större för ditt släp.

Ha gärna en reflexväst med dig i bilen när du ska köra släp. Om du behöver gå ut ur bilen och kontrollera lasten är det viktigt att du verkligen syns.

Checklista innan du kör iväg med släp

Innan du kör iväg med ett släp måste du kontrollera att allt är i sin ordning. Annars riskerar du att tappa släpet och att också straffas med böter.

Här följer en lista över några saker som du bör hålla koll på innan avfärd.

  • Det ska klicka ljudligt när du sätter fast kopplingen på dragkulan.
  • Kom ihåg att fästa säkerhetsvajern i öglan under bilen.
  • Se till att elkabeln mellan släpet och bilen fungerar. Det gör du genom att kontrollera att blinkers, broms-och backljus fungerar på släpet innan avfärd.
  • Dra till sist upp stödhjulet och fäst det ordentligt innan avfärd.